Back

Mijn man verlangt niet naar mij – wat nu?

Het verlangen naar intimiteit in een relatie is een van de belangrijkste aspecten van een gezonde en gelukkige relatie. Maar wat gebeurt er wanneer de passie begint te vervagen en je man geen interesse meer toont in seksuele intimiteit?

Zo verging het anoniem ook. Lees hier haar verhaal.

Het doet me pijn om te horen dat sommige kersverse moeders zich moeten “verdedigen” tegenover hun partners die seks willen. Sinds mijn zwangerschap heeft mijn man geen behoefte meer aan seks met mij. Ik voel me lelijk en onaantrekkelijk voor hem. Het is niet alleen het gebrek aan seks – het gaat ook het gebrek aan flirten, complimenten, kusjes enzovoort. We waren pas 3 maanden getrouwd toen we zwanger raakten. Tijdens onze verkeringstijd hadden we altijd een geweldig seksleven. Nu, bijna drie maanden na de geboorte van ons kind, wil ik zelf niet eens seks meer met hem, zelfs als hij het zou willen, omdat ik me zo vies en onaantrekkelijk voel. Heeft iemand anders een soortgelijke ervaring gehad? Zal dit vanzelf oplossen of heb ik misschien therapie nodig?

Als je Man Niet Meer Naar je Verlangt

Advies van Sascha Bölsche, Relatietherapeut

Bedankt voor het delen van jouw verhaal met mij. Het spijt me te horen dat je je zo onaantrekkelijk voelt voor je man sinds de zwangerschap en de geboorte van jullie kindje. Ik kan me voorstellen dat dit een moeilijke situatie voor je is en dat het je zelfvertrouwen heeft aangetast.

Als relatietherapeut kan ik je vertellen dat dit een veelvoorkomend probleem is na de geboorte van een kind. Het kan zijn dat je man moeite heeft om zich aan te passen aan de nieuwe dynamiek van jullie leven als ouders.

man verlangt niet naar mij - praten over gevoelens

Praat open en eerlijk over je gevoelens

Mijn advies is om open en eerlijk met je man te praten over jouw gevoelens. Vertel hem bijvoorbeeld dat je je soms onaantrekkelijk voelt en dat je zijn aandacht en genegenheid mist. Door op deze manier jouw gevoelens en behoeften te delen, kan er een diepere emotionele verbinding ontstaan tussen jullie beiden. Als je man begrip kan tonen voor jouw belevingswereld en gevoelens, voel je je gezien, wat een eerste stap kan zijn naar het herstel van emotionele en fysieke intimiteit.

Luister naar het Perspectief van je Partner

Neem in dit gesprek ook de tijd om met je partner te praten en probeer zijn perspectief en gevoelens te begrijpen. Door interesse te tonen in zijn perspectief en empathisch te luisteren, kun je mogelijk achterhalen welke factoren hebben bijgedragen aan de afname van zijn verlangen naar intimiteit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er onderliggende stressoren zijn, of dat er andere problemen in de relatie zijn die de intimiteit beïnvloeden.

Naast dat het luisteren naar je partner belangrijk is om verbinding te voelen met elkaar, kunnen in dit gesprek ook mogelijke diepere oorzaken aan het licht komen. Als jullie gemeenschappelijk aan deze oorzaken werken, kan er nieuwe ruimte voor intimiteit ontstaan.

Creëer een veilige omgeving

Een dergelijk gesprek kan diepe gevoelens oproepen bij zowel jou als je partner, waardoor het soms lastig kan zijn om op een empathische manier naar elkaar te luisteren en ruimte te maken voor elkaars behoeften en gevoelens.

In dat geval kan een relatietherapeut behulpzaam zijn. Een relatietherapeut kan de communicatie tussen jullie beiden faciliteren en helpen om eventuele spanningen te verminderen, zodat jullie je op je gemak voelen om jullie emoties te uiten en naar elkaar te luisteren. Door het bieden van empathie en begrip, kan de therapeut een sfeer van vertrouwen en veiligheid scheppen waarin jullie je kwetsbaarheden durven te delen en jullie vertrouwen in elkaar kunnen herstellen. Bovendien kan de therapeut technieken en strategieën aanreiken om jullie te helpen bij het verbeteren van de communicatie en het oplossen van conflicten, waardoor jullie relatie sterker en veerkrachtiger wordt.

Tot Slot

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het hebben van een kind een enorme verandering in jullie leven teweeg kan brengen en dat het tijd kost om hieraan te wennen. Wees geduldig met elkaar en probeer elkaar te ondersteunen in deze nieuwe fase van jullie leven.

Ik hoop dat dit advies je kan helpen om jouw relatie te verbeteren en dat jullie samen een oplossing vinden die voor jullie beiden werkt. Als je nog meer hulp of advies nodig hebt, weet dan dat je altijd bij mij terecht kunt.

Sascha Bölsche is een MSC. klinisch psycholoog. In zijn praktijk voor relatiedynamiek biedt hij individuele, relatie- en gezinstherapie aan. Dit kan plaatsvinden in Ede (station Ede-Wageningen) en online. Hij is gepassioneerd over evidentie-gebaseerde therapiemethoden en volgt naast zijn werk een post-master opleiding tot psychotherapeut. Hij woont in Ede met zijn vrouw en dochter.

Leave A Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *